Хора Te Чинг училище James Legge

Home > English


[ 1 ] Хора Te Чинг училище

by James Legge, 1891

Хора, които може да бъде trodden, не е трайни и неизменни хора. Името, което могат да бъдат посочвани не е трайни и неизменни име.

(Conceived of as) като без име, той е автор на небето и на земята; (насочен на като) като име, тя е майка на всички неща.
винаги без желание, ние трябва да се намерят, ако си дълбоко мистерия ние ще звук; Но ако желание винаги в нас, неговите външни дребните е всичко, което ние се виж.
В тези два аспекта, тя наистина е същата; но тъй като развитие се осъществява, тя получава различни имена. Заедно наричаме им мистерия. Когато мистерията е най-дълбокото е порта на всичко, което е деликатни и прекрасни.


Your thoughts

by , June 25, 2012

Ние наблюдаваме и ние не я виждам, и ние го наречете "Equable. " Ние вслушваме и ние не го чуят, и ние го наречете "Inaudible.

by , July 20, 2012

Изкусен образци (от хора) в стари времена, с деликатни и изискани проникване, comprehended си мистерии и са дълбоко (също) така, че да заблуди мъже на знанието. Тъй като по този начин са извън мъже на знанието, аз ще направят усилие за описване на какъв вид те изглежда е.
Shrinking погледна те като тези, които преодоляваме поток през зимата; irresolute като тези, които се страхуват от всички около тях; Гробът като гост (в страхопочитание на неговата хост); evanescent като лед, който се топи далеч; непретенциозната си като дървен материал, който не е бил модерно в всичко; свободни като долина и убито харесва кални вода.

by , August 15, 2012

(Състояние на) вакантно място се довеждат до най-голяма степен, както и тази на stillness охраняем с unwearying жизненост.

by , September 21, 2012

В най-високата античността (хора) не знае, че е имало (своите владетели).

by , October 19, 2012

Когато Тао (начин или метод), престанат да се спазват, благосклонност и служенето влезе в vogue. (Към този момент) показват мъдрост и shrewdness, както и там ensued много hypocrisy.
, когато хармония, които вече са доминирали в шест kinships, дъщерни синове намерени тяхната проявление; Когато държавите членки и кланове пада в разстройство, лоялен министрите се появили.